Logistieke Prijzen

vLm kent op dit moment een vijftal logistieke prijzen. De Logistiek Manager van het Jaar is een midcareer prijs. De Nederlandse Logistiek Prijs is een award voor een zware logistieke verantwoordelijke taak,  gedurende vele jaren uitgeoefend. De  Persoonlijke Logistiek Prijs is een oeuvreprijs die behoort aan iemand aan het eind van zijn/haar logistieke carrière. Voor de aanmoediging voor een mooie logistieke carrière is er de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek.

Hieronder treft u een nadere toelichting aan per prijs:

Verkiezing Logistiek Manager van het Jaar

Een door vLm samengestelde jury selecteert jaarlijks dé logistiek manager. Met de verkiezing van de Logistiek Manager van het Jaar wordt gestreefd naar een logistiek prijs voor een persoonlijke prestatie en extra aandacht voor het vakgebied logistiek. 

Nederlandse Logistiek Prijs

vLm beloont elk jaar uitzonderlijke prestaties in het vakgebied logistiek. De winnaar krijgt de prijs voor een duidelijk innovatief project dat aantoonbaar succesvol is uitgevoerd. vLm wil met deze award de innovatie en professionalisering van de logistiek in Nederland stimuleren.

Persoonlijke Logistiek Prijs

De Persoonlijke Logistiek Prijs is een oeuvreprijs voor een persoon, die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de logistieke bewustwording en vooruitgang in Nederland. De prijs wordt toegekend voor een life-time toewijding aan de logistieke zaak in woord, daad en geschrift.

Nederlandse Scriptieprijs Logistiek

De Nederlandse Scriptieprijs Logistiek is een nieuw initiatief met als doel studenten die een Bachelor-scriptie schrijven waarin logistiek een belangrijke rol speelt, aan te moedigen een kwalitatief uitstekende prestatie te leveren. De achterliggende gedachte is om de discussie over actuele logistieke ontwikkelingen en thema’s te verbreden en verdiepen en daarmee het niveau van logistieke kennis te verhogen.

Logistieke Webshop van het Jaar

Online kopen is in de afgelopen jaren sterk toegenomen en de verwachting is, dat deze groei in de komende jaren doorzet. Deze ontwikkeling heeft grote gevolgen voor de logistieke organisatie. De logistiek van het online kopen wordt in de komende jaren dus steeds belangrijker. Daarom is het idee ontwikkeld om jaarlijks de prijs ‘Logistieke Webshop van het Jaar’ toe te kennen.